Dia Mundial sense Tabac: Tabac i cardiopaties
Actualitat
31 maig 2018
Dia Mundial sense Tabac: Tabac i cardiopaties

L’epidèmia de tabac al món causa més de 7 milions de morts anuals entre persones fumadores i fumadores passives. Per aquest motiu és important sensibilitzar la població sobre els riscos associats al tabaquisme.

 

 

El 31 de maig, Dia Mundial sense Tabac, ens ofereix l’oportunitat de fer aquesta sensibilització i posar l’accent, d’una banda, sobre els efectes del tabaquisme en la salut de les persones, i d’altra banda, en les mesures que es poden adoptar per reduir els riscos per a la salut associats al seu consum, i en les polítiques a desenvolupar per reduir-ne el consum.

El lema de la campanya impulsada enguany per l’OMS és “Tabac i cardiopaties” que posa l’accent en la relació existent entre el tabac i les cardiopaties i altres malalties cardiovasculars que són les principals causes de mort al món, on el fum del tabac i l’exposició al fum de segona mà contribueixen a prop del 12% de les morts per cardiopatia.

L’objectiu de la campanya d’aquest any és donar a conèixer a la població mundial que el consum de tabac és un factor de risc important de cardiopatia coronària, accident cerebrovascular i vasculopatia perifèrica entre d’altres, ja que hi ha amplis sectors de població que desconeixen aquest fet. Per aquest motiu les metes de la campanya són:

  • Destacar els vincles existents entre l’ús de productes del tabac i el cor i altres malalties cardiovasculars.
  • Augmentar la sensibilització de la població sobre les conseqüències del consum de tabac i l’exposició al fum de segona mà sobre la salut cardiovascular.
  • Oferir l’oportunitat a ciutadans i governs perquè puguin comprometre’s a promoure la salut cardíaca protegint les persones de l’ús de productes del tabac.
  • Animar els països a reforçar la implementació de les mesures de control del tabac MPOWER recollides al CMCT de l’OMS, que han demostrat la seva eficàcia.

El Dia Mundial sense Tabac 2018 serveix també per donar visibilitat a Iniciatives com Global Hearts i RESOLVE recolzades per l’OMS que busquen reduir la mortalitat associada a malalties cardiovasculars i millorar l’atenció a les persones que les pateixen. També destaquem la Tercera reunió d’alt nivell de l’Assemblea General de Nacions Unides sobre Prevenció i control de malalties no transmissibles que es durà a terme aquest any.

Alhora aquesta diada també ens ajuda a posar la mirada, un cop més, en les mesures recollides al programa MPOWER de l’OMS que han demostrat ser d’utilitat per reduir el consum del tabac i per contribuir a la protecció dels ciutadans de les malalties no transmissibles.


Oficina Jove del Pla d'Urgell
Grup La Forestal d'Urgell, 3 baixos
Mollerussa 25230 (Lleida)
Telèfon: 973 60 09 57
606 22 86 13
pladurgell@oficinajove.cat
Destacats
Garantia Juvenil Feina Activa – SOC Talleristes Ajuda’ns a millorar Subscriu-te