COM PREPARAR UNA ENTREVISTA DE FEINA. CONSELLS PRÀCTICS.
Actualitat
24 octubre 2017
COM PREPARAR UNA ENTREVISTA DE FEINA. CONSELLS PRÀCTICS.

ENTREVISTA DE FEINA. CONSELL PRÀCTICS.

Abans d’una entrevista de feina, és essencial que la puguis preparar per anar-hi amb més seguretat. Com tot, una preparació sempre ajuda a millorar el resultat. Totes les preguntes tenen l’objectiu de avaluar-te. Les teves respostes són importants.

Pensa que la formació és primordial, però l’actitud ho és més. Encara que actualment, sembli que la formació ho és absolutament tot, no és així. Una empresa seriosa busca a algú que realment mostri un interès real per l’empresa. Cerca una actitud positiva ja que això es veurà reflectit en els guanys o en l’expansió de la mateixa empresa.

Algunes de les qüestions que et podries trobar serien les següents:

 1. Què tal com estàs, t’ha costat molt arribar?

La sinceritat és essencial. Contesta amb naturalitat, no exageris ni facis bromes inadequades.

Contesta de manera simple. És important que es vegi que t’has preparat abans de venir, ho has fet amb temps i sabies el camí. No prenguis cafeïna, ni res que augmenti els teus nivells d’ansietat abans de l’entrevista.

 1. Parla’m una mica de tu, com et presentaries?

Explicar quina és la teva trajectòria laboral i personal. Prepara bé aquesta part. Si encara no has començat a treballar de manera formal, cerca elements del teu perfil personal relacionats amb la teva experiència. Comenta trets de la teva personalitat que pots connectar amb activitats o experiències acadèmiques o altres activitats no remunerades. Pensa en competències, coneixements, experiències formatives no formals, etc..

Prepara el discurs per a que aquest s’adapti al perfil que l’empresa necessita. Per tant, has de saber de quina empresa es tracta, que fa, quins són els seus objectius empresarials, etc…

 1. Què creus que ens pots aportar a l’empresa?

Defuig de les respostes típiques i neutres. Les frases de sempre no diuen res sobre tu. La persona que entrevista ja coneix aquests recursos. Pensa que parla amb moltes persones i estar acostumada a escoltar les mateixes frases molts cops.

Dir que ets responsable i que treballaràs amb ganes ja se suposa que  ho has de fer. Per tant no aporta res de nou.

Parla de les teves virtuts que poden ser aplicades a l’empresa per la qual sol·licites el lloc de treball.

 1. Quines característiques tens a millorar? Quines habilitats a destacar?

Parla de les teves virtuts i de les qüestions personals a millorar en relació a la feina. I també quins aprenentatges has incorporat per a posar-hi solucióCom a “defectes” no parlis sobre els teus trets d’exigència o perfecció. Això també s’acostuma molt a dir, la persona que t’entrevista ho té molt escoltat. Aquesta frase tampoc no dóna massa informació sobre tu. Ves al gra. Siguis més natural i aplica les teves habilitats al lloc de treball.

– “ A vegades sóc una mica impacient, m’agrada que les tasques estiguin fetes a temps, però estic millorant planificant d’una forma més realista i amb més antelació.

– O per exemple: “ Tendeixo a repassar les tasques per quedar-me tranquil·la a l’hora de elaborar-les. He aprés que la revisió d’aquestes tasques és més efectiva si és fa amb d’altres persones”.

Es suposa que és un oferta laboral que t’interessa perquè s’adapta majoritàriament a la teva personalitat i/o als teus interessos. Pensa que és quelcom que hauràs de realitzar diàriament, per tant no podràs simular sempre. Si en realitat no tens aquestes habilitats en el dia a dia de la jornada laboral, sorgiran moltes dificultats i no podràs dur a terme les tasques encomanades.

 1. Què és el que més valores en una feina?

És aconsellable enfocar la resposta segons la satisfacció que et poden proporcionar les teves responsabilitats i les teves funcions, en el lloc de treball al que optes.

Si no has tingut experiència laboral prèvia, pots utilitzar situacions de satisfacció que hagis viscut durant la teva etapa d’estudis, experiències, voluntariats, col·laboracions, etc…

 1. Has experimentat una situació en la que t’hagis sentit malament, alguna dificultat laboral, per alguna raó en concret?

Pensa que la persona que entrevista voldrà saber quines estratègies has emprat per a solucionar el fet imprevist, problema o dificultat.

Per tant, posa un exemple d’alguna situació difícil o imprevista que hagi necessitat d’una estratègia relacionada amb les teves habilitats personals i també recursos més pròxims.

No diguis que no has tingut mai cap experiència negativa. Tothom n’hem tingut.

Pensa en feines o experiències anteriors. Si havia alguna cosa que no sabies fer o no comprenies amb qui vas parlar, quins recursos vares utilitzar, coneixements que vas implementar o adoptar, etc..

No critiquis mai l’anterior empresa.

7.Explica’m que t’han aportat les experiències laborals anteriors.

Objectius aconseguits en empreses anteriors. L’empresa vol saber quin és el teu bagatge i si el pots aplicar al nou lloc de treball.

 1. Per què has sol·licitat aquest lloc de treball?

Enumerar tots aquells punts que t’atrauen del sector laboral. Perquè t’agraden.

 1. Què fas durant el teu temps lliure, quines són i han estat les teves aficions?

El que tu diguis en aquest apartat, dóna molta informació sobre la teva personalitat. Els teus interessos personals i les dinàmiques que aquests representin aportaran una visó de la teva actitud dins l’empresa.

 1. Tens alguna pregunta, un dubte?

Has de tenir una pregunta preparada com per exemple:

 • L’empresa ofereix formació relacionada amb el lloc de treball?
 • El procés de selecció acaba amb aquesta entrevista?
 • Quan serà la pròxima trobada d’aquest procés de selecció?
 • També preguntes relacionades amb les tasques del lloc de treball si aquestes no han quedat prou clares durant l’entrevista.
 1. Tests relacionats amb l’oferta laboral.

És probable que hagis de passar unes avaluacions en forma de test. No enganyis mai. Respon amb sinceritat. Pensa que molts d’aquests test no tenen respostes bones o dolentes, com per exemple els de personalitat o altres que vulguin saber sobre les vostres habilitats de tipus emocional. A més, aquests test tenen sistemes per detectar contradiccions i us poden perjudicar. Com hem dit abans, no es pot mantenir una personalitat simulada en el temps, ni tampoc unes habilitats inventades. Per tant, si ja les tens, sorgiran en els resultats, i si no les tens i les voldries, et pots formar per preparar-te.


Oficina Jove del Pla d'Urgell
Grup La Forestal d'Urgell, 3 baixos
Mollerussa 25230 (Lleida)
Telèfon: 973 60 09 57
606 22 86 13
pladurgell@oficinajove.cat
Destacats
Garantia Juvenil Feina Activa – SOC Talleristes Ajuda’ns a millorar Subscriu-te