APPS PER AL MEDI AMBIENT
Actualitat
17 maig 2018
APPS PER AL MEDI AMBIENT
El desenvolupament i els avenços tecnològics, a banda dels aspectes positius per al nostre benestar i qualitat de vida, sovint porten associats també aspectes negatius. Els residus electrònics generats pels nostres telèfons mòbils són un clar exemple. Però el telèfon mòbil també pot ser una eina que ens ajudi a tenir cura del planeta.

La preservació del nostre planeta i fer d’ell un lloc sostenible i habitable no és cosa d’un dia, sinó una tasca diària, feta de petits gestos individuals que sumats poden donar resultats espectaculars. Tot seguit t’informem d’algunes apps amb les quals pots fer petites accions per tenir cura del medi ambient.

iRecycle

El reciclatge dels nostres propis residus és una de les primeres accions que pots fer per la sostenibilitat del teu entorn. Però pots tenir dubtes sobre quins elements es poden reciclar i quins no. Aquesta app que compta un catàleg de fins a 300 tipus de materials, ens confirma si són o no reciclables. Disponible per a Android i IO

GoGreen: Carbon Tracker

T’has parat a pensar alguna vegada quin és l’impacte que provoquen les teves activitats diàries en el medi ambient?. Aquesta aplicació monitoritza la teva activitat diària per saber si pots millorar els hàbits de consum d’energia, i així ser més respectuós amb el medi ambient. Disponible per a IOS.

 Aire.Cat

Amb aquesta aplicació gratuïta per a telèfons intel·ligents es pot conèixer quina és la qualitat de l’aire mesurada a les estacions més properes a la ubicació de l’usuari. En qualsevol moment i des de qualsevol lloc es pot obtenir informació sobre la qualitat de l’aire que es respira.

AirACT

És també una app que t’informa de la qualitat de l’aire que respires i els nivells de contaminació atmosfèrica. Aquesta app està desenvolupada per la Universitat Politècnica de Catalunya. Disponible per a Android.

 
 GoodGuide

I les teves compres? T’agradaria saber quin és el dany ambiental que produeix la fabricació de molts dels productes que compres? Aquesta aplicació inclou una base de dades amb més de 210.000 productes (roba, cosmètics, productes infantils) i només escanejant un producte amb la càmera del mòbil, ens ofereix informació sobre el dany ambiental que produeix la seva fabricació en una escala del 0 al 10. Disponible per a Android i IOS.

 Abouit

És una aplicació que també avalua l’impacte de productes i marques i a més crea perfils nutricionals per a tota la família. Disponible per a Android i IOS.

 CleanSpace

Aquesta aplicació ens ofereix informes continus de la qualitat de l’aire al nostre voltant. Gràcies a això, podem prendre consciència de l’exposició a agents contaminants a què ens enfrontem i prendre decisions en conseqüència, com per exemple, deixar el nostre vehicle aparcat per no contribuir més amb la contaminació de l’aire. Disponible per a Android i IOS.

 Loss of the night

La contaminació lumínica és un fenomen que sovint passa desapercebut, sobretot si som urbanites. I som els/les que més la patim. Aquesta aplicació ens indica la visibilitat que tenen les estrelles en cada punt per tal de conscienciar-nos sobre aquest terrible fenomen. Disponible per a Android i IOS.

 Noise Pollution Monitor

La contaminació acústica és un altre dels problemes de les ciutats. Amb aquesta aplicació podem saber quin és el nivell de contaminació d’aquest tipus a la zona en la qual ens trobem i, per tant, pots decidir si vols o no seguir contribuint a això. Disponible per Android.

 JouleBug

Aquesta aplicació funciona amb una filosofia semblant a les aplicacions de salut o preparació física. Proposa senzilles accions que els usuaris poden dur a terme (com tancar l’aixeta mentre ens rentem les dents) i indica l’impacte que comporten aquestes. L’usuari pot acceptar les propostes i compartir la seva activitat en les xarxes socials per obtenir punts i medalles, amb les quals podrà complir reptes i competir amb altres usuaris, ja sigui dins la seva empresa, el seu cercle d’amics o en la comunitat d’usuaris de JouleBug. Disponible per a Android i IOS.

Desembasura

Aplicació per passar de la indignació a l’acció. Marca, geolocalitza i fes una foto de residus o llocs bruts que vegis al carrer, bosc, riu o platja. Automàticament aquests punts negres es visualitzaran en un mapa que es pot consultar des de l’app. Disponible per a Android.


Oficina Jove del Pla d'Urgell
Grup La Forestal d'Urgell, 3 baixos
Mollerussa 25230 (Lleida)
Telèfon: 973 60 09 57
606 22 86 13
pladurgell@oficinajove.cat
Destacats
Garantia Juvenil Feina Activa – SOC Talleristes Ajuda’ns a millorar Subscriu-te