6F Dia Internacional de la Tolerància 0
Actualitat
6 febrer 2018
6F Dia Internacional de la Tolerància 0

Per a què serveixen els dies Mundials?

Serveixen per sensibilitzar, conscienciar, cridar l’atenció, assenyalar que existeix un problema sense resoldre, un assumpte important i pendent en les societats. Mitjançant aquesta sensibilització es pretén que els governs actuïn i prenguin mesures o per a què els ciutadans ho exigeixin als seus representants.

El Dia Internacional de la Tolerància 0 pretén sensibilitzar la mutilació genital femenina. Aquesta compren tots els procediments que, de manera intencional i per motius no mèdics, alteren o lesionen els òrgans genitals femenins.

Més de 200 milions de dones i nenes del món han estat objecte de la mutilació genital femenina en 30 països d’Àfrica, Orient Mitjà i Àsia, on es concentra aquesta pràctica. Txad, Somàlia, Mali, Sudan, Burkina Faso, Senegal, Gàmbia, Kènia i Costa d’Ivori són exemples de països on més del 90% de les dones pateixen aquesta mutilació.

La majoria de les ablacions es produeixen durant la infància, en algun moment entre la lactància i els 15 anys. El factor que més influeix en la persistència de la mutilació genital femenina és el desig d’acceptació i evitar l’estigma social. Les normes i els costums que ho permeten presenten múltiples facetes, varien d’un país al altre i poden canviar amb el pas del temps. Això suposa un gran desafiament per totes les persones implicades en l’esforç de posar fi a la mutilació genital femenina.

S’ha pogut demostrar la importància de l’educació per abordar les normes socials negatives. A Egipte, la reducció del risc de que les nenes pateixin mutilació genital femenina s’ha associat tant al nivell educatiu de les seves mares com al d’altres dones de les seves comunitats.

Les conseqüències negatives immediates per la salut de les nenes i les dones, segons la OMS, són les següents: dolor intens, hemorràgia, inflamació dels teixits genitals, febre, infeccions com el tètanus, problemes urinaris, lesions dels teixits genitals veïns, estat de xoc o mort. A llarg termini poden suposar infeccions urinàries, problemes vaginals, problemes menstruals, problemes sexuals, risc de complicacions al part o trastorns psicològics.

La mutilació genital femenina és una violació dels drets humans de les dones i les nenes, per això cal que ens solidaritzem amb les víctimes i que davant d’aquesta pràctica tinguem tolerància zero.

 

 

 

 


Oficina Jove del Pla d'Urgell
Grup La Forestal d'Urgell, 3 baixos
Mollerussa 25230 (Lleida)
Telèfon: 973 60 09 57
606 22 86 13
pladurgell@oficinajove.cat
Destacats
Garantia Juvenil Feina Activa – SOC Talleristes Ajuda’ns a millorar Subscriu-te