28 de Juny Dia per a l’Alliberament LGTBI
Actualitat
16 juny 2017
28 de Juny Dia per a l’Alliberament LGTBI

Manifest pel dia de l’Orgull LGTBI i respecte als drets i llibertats de totes les persones

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI.  Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar  i  reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.

Tot i que s’ha avançat força en matèria legislativa arreu del món, encara hi ha molta feina a fer. Cal tenir en compte que actualment en 73 estats del món es segueix perseguint i castigant les persones LGTBI i, el més terrorífic, en 7 estats es segueix condemnant l’homosexualitat amb la pena de mort.

També en el nostre entorn més proper hem tingut agressions lgtbifòbiques patides en municipis catalans, com són els casos de Berga, Sitges, Barcelona, etc.

Durant 2016 es van registrar 84 casos de LGTBIfòbia, 29 menys que l’any anterior. Tot i que pot semblar una dada positiva, la percepció des de l’Observatori contra l’Homofòbia, no és gaire optimista, es creu que és degut sobretot al cansament i la fatiga del col·lectiu, que veu que les denúncies no acaben en sancions o cap conseqüpencia als agressors o a l’entitat discriminadora.

A la demarcació de Barcelona és on es registren més incidències per lgtbifòbia: com més visibilitat més agressions a l’espai públic. És imprescindible continuar amb el desplegament i aplicació efectiva a tot el territori de la llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia per tal de sancionar totes aquelles actituds discriminatòries i violentes que dia rere dia pateixen les persones LGBTI al nostre país.

Per això continua sent imprescindible la valentia i la defensa dels drets i llibertats dels moviments LGTBI a qui reconeixem tot el treball fet recordant el 41è aniversari de la primera manifestació LGTBI portada a terme a Catalunya i a l’Estat Espanyol.

Des de l’Oficina Jove del Pla d’Urgell volem treballar pels municipis de la comarca per erradicar les discriminacions i fomentar el respecte a  la diversitat afectiva i sexual, la identitat de gènere i l’expressió de gènere., formant part d’una comunitat oberta i sense prejudicis  on es garanteixen els drets i llibertats de persones LGTBI en la seva vida quotidiana.


Oficina Jove del Pla d'Urgell
Grup La Forestal d'Urgell, 3 baixos
Mollerussa 25230 (Lleida)
Telèfon: 973 60 09 57
606 22 86 13
pladurgell@oficinajove.cat
Destacats
Garantia Juvenil Feina Activa – SOC Talleristes Ajuda’ns a millorar Subscriu-te