21F Dia Internacional de la Llengua Materna
Actualitat
21 febrer 2018
21F Dia Internacional de la Llengua Materna

A partir de l’any 2000 se celebra anualment el Dia Internacional de la Llengua Materna amb la finalitat de promoure la diversitat lingüística i cultural i el multilingüisme.

Es va elegir aquesta data en representació del 21 de febrer de 1952 quan, a Dhaka (capital de l’actual Bangladesh), els estudiants es van manifestar en reconeixement de la seva llengua, el Bangla, com a una de les llengües nacionals del llavors Pakistan i van morir per trets de la policia.

La UNESCO recolza la llengua materna i la educació plurilingüe mitjançant aquest dia tan simbòlic. L’objectiu d’aquest any és promoure una educació plurilingüe per a la ciutadania amb el lema “Preservar la diversitat lingüística i promoure el plurilingüisme per recolzar els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

Hem de posar èmfasi en la transcendència de la llengua materna ja que és amb aquesta que s’adquireixen les habilitats bàsiques de lectura, escriptura i aritmètica. Les llengües locals, especialment les minoritàries, transmeten cultures, valors i coneixements tradicionals, suposant un paper important per la promoció d’un futur sostenible.


Oficina Jove del Pla d'Urgell
Grup La Forestal d'Urgell, 3 baixos
Mollerussa 25230 (Lleida)
Telèfon: 973 60 09 57
606 22 86 13
pladurgell@oficinajove.cat
Destacats
Garantia Juvenil Feina Activa – SOC Talleristes Ajuda’ns a millorar Subscriu-te