20F Dia Mundial de la Justícia Social
Actualitat
20 febrer 2018
20F Dia Mundial de la Justícia Social

La justícia social és el principi fonamental per la convivència pacífica i pròspera entre la població d’un país i entre els diferents països.

Les Nacions Unides consideren la recerca de la justícia social universal com la base de la seva promoció del desenvolupament i la dignitat humana.

La declaració d’aquest dia té com a objectiu garantir resultats equitatius per a tots a través del treball, la protecció social, el diàleg social i els principis i drets fonamentals en el lloc de treball.

L’assoliment d’aquesta justícia social està estretament vinculat amb els objectius de desenvolupament sostenible. Necessitem una economia que respecti els límits del planeta, que respecti les relacions humanes i que reconegui el benestar humà com a objectiu final i no només el creixement del consum material.

Defensem els principis de justícia social quan promovem la igualtat de gènere o els drets dels pobles indígenes i dels immigrants. Promovem la justícia social quan eliminem les barreres que enfronten les persones per motius de gènere, edat, raça, ètnia, religió, cultura o discapacitat.

La celebració del Dia Mundial de la Justícia Social ha de recolzar la tasca de la comunitat internacional encaminada a eradicar la pobresa i promoure la plena ocupació i el treball decent, la igualtat entre sexes i l’accés al benestar social i la justícia social per a tots.

La nova visió reconeix que la economia està integrada en una societat i una cultura, que a la vegada estan integrades en un sistema ecològic vital, i que la economia no pot créixer eternament en un planeta finit.


Oficina Jove del Pla d'Urgell
Grup La Forestal d'Urgell, 3 baixos
Mollerussa 25230 (Lleida)
Telèfon: 973 60 09 57
606 22 86 13
pladurgell@oficinajove.cat
Destacats
Garantia Juvenil Feina Activa – SOC Talleristes Ajuda’ns a millorar Subscriu-te