1 desembre Dia Mundial per la lluita contra VIH/SIDA
Actualitat
29 novembre 2017
1 desembre Dia Mundial per la lluita contra VIH/SIDA

Des de fa trenta anys, cada 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida.

Persones de tot el món uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida i mostrar solidaritat internacional. Aquest esdeveniment brinda a tots els coparticipants, tant públics com privats, una de les oportunitats més clares per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció en els països amb més prevalença i també a la resta del món.

Cada any, l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut elabora un comunicat per tal de fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH. S´adhereixen a aquest comunicat al voltant de 140 entitats publiques i privades que adquireixen un compromís laboral i professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida.

Aquest any, sota el lema “Un salt endavant cap a la fi de la sida” es vol compartir i assumir el compromís acordat per la comunitat internacional de posar fi a l’epidèmia com a amenaça per a la salut pública per al 2030, objectiu que forma part de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides.

És important recordar que tots i totes som necessaris per fer un salt endavant, accelerar la fi d’aquesta epidèmia i construir una societat sense VIH.

  • Concepte VIH/SIDA:

http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/s/sida/

  • On podeu adreçar-vos per realitzar consultes i saber més sobre aquest tema. Es tracta d’organitzacions no governamentals de servei al sida a Catalunya:

http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/s/sida/on-adrecar-vos/

  • Dossier d’activitats a Catalunya 2017:

http://www.comite1desembre.org/wp-content/uploads/2017/11/dossier_activitats_dms_2017.pdf


Oficina Jove del Pla d'Urgell
Grup La Forestal d'Urgell, 3 baixos
Mollerussa 25230 (Lleida)
Telèfon: 973 60 09 57
606 22 86 13
pladurgell@oficinajove.cat
Destacats
Garantia Juvenil Feina Activa – SOC Talleristes Ajuda’ns a millorar Subscriu-te